Има много проблеми. Непосредствено между пункта и магистралата, както забелязвате всички,

...
Има много проблеми. Непосредствено между пункта и магистралата, както забелязвате всички,
Коментари Харесай

Шишков алармира за много проблеми с автомагистрала ”Европа” frognews.bg

" Има доста проблеми. Непосредствено сред пункта и автомагистралата, както забелязвате всички, има един участък от 150 метра, който е отвън плана. Това, което сега вършим, е да одобрим разширението на платното в тази посока. Има да утвърждаваме един обстоен устройствен план дружно с кмета на Драгоман.

 

Това също е част от проблемите, които са останали като наследство. Така че ще го решим. Мога да ви уверя, че ще създадем по този начин, че пунктът да се свържи с автомагистралата, а не с двулентов път, както е на гръцката граница " Кулата ", съобщи министърът.

 

Шишков изясни, че проблеми има и третия лот от автомагистралата, сред София и Сливница, само че за неговото решение ще лишават най-малко 3-4 месеца. Той също сподели, че ще се основат паркинги за тирове. До момента има няколко места, които са планувани за подобен вид уреди. 

 

" Другият проблем на тази автомагистрала беше третият лот, който е сред София и Сливница, там също одобрихме устройствен план, който ще се забави, тъй като би трябвало да се строи законно, откакто влезе в действие решението за градеж.

 

Това съгласно мен няма да стане по-рано от идващите 3-4 месеца, тъй като се планува отчуждаване.

 

С министър Демерджиев направихме обход и обикаляхме региона, с цел да намерим място, където да могат да паркират тировете, с цел да не сътворяваме проблеми на пункта. Намерили сме две места сега, въпреки и не огромни, има предвид още едно място. Тоест, това, което ще направим и ще действаме, с цел да могат да се създадат уширения за паркинги на тирове ", сподели още той.

 

Вътрешният министър добави, че би трябвало да има паркинг зона за тежкотоварните коли, с цел да не се провокират тапи и опашки по автомагистралата. 

" Това липсваше на плана. Всички ние знаем какъв брой е е належащо в пиковете моменти да има места за паркиране на тези тежкотоварни камиони.

 

Още повече, че тук се касае за автомагистрала, където колите се движат с огромна скорост и те няма по какъв начин да се изсипят на пункта. Това би довело до изключителни тапи, които стават на други места в България.

 

Паркирането е извънредно значим въпрос, с цел да действа пункта. Този въпрос не беше решен. Набелязали сме стъпки за неговото цялостно решение, тъй че да се намерят паркоместа, които да задоволят потребностите на пункта и да не се стига до камиони, паркирани пътното платно ", съобщи Демерджиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР